Szybko się robią i szybko znikają Lubię robić sobie takie jednoporcjowe ciacha. Zabrzmiało trochę egoistycznie ale cóż,fajnie jest mieć wszystkie dla siebie. Te sklepowe mnie nie przekonują. Przeładowane cukrem i niepotrzebnym E w składzie. No po co to komu? Im prostszy skład tym lepszy!AMEN
SKŁADNIKI
⋅1 dojrzały banan (110 g)
⋅15 g mąki jaglanej
⋅10 g mąki/skrobi ziemniaczanej
⋅10 g mąki z ciecierzycy
⋅10 g mąki kokosowej
⋅5 g oleju
⋅kilka kostek gorzkiej czekolady
PRZYGOTOWANIE
Wszystkie składniki umieszczamy w wysokim naczyniu. Łączymy całość za pomocą blendera ręcznego do uzyskania gładkiej konsystencji. Formujemy ciastka na papierze do pieczenia i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 25-30 minut. Kilka minut przed wyjęciem,ciastka zdobimy kostkami czekolady.
Dodaj komentarz