Brak mi zajęć.Tak naprawdę w ostatnim czasie poświęciłam wszystko na naukę i dopiero teraz gdy jest po maturze dostrzegłam,że nic nie mam. Nie wiem co robić,towarzyszy mi taka nuda i złość z marnowania czasu który jak wiadomo jest cenny. Chciałabym się zająć czymś ale kompletnie nie wiem co robić. Więc stworzyłam taki mały foodbook. Może ktoś się zainspiruje.20200524_154735_000020200524_181930_0000

PŁATKI OWSIANE NAJLEPIEJ ZALAĆ GORĄCĄ WODĄ WIECZOREM,DODAĆ CHIA,KAKAO I MĄKĘ. NASTĘPNEGO DNIA UGOTOWAĆ NA NAPOJU ROŚLINNYM Z DODATKIEM STARTEJ CUKINII. TRUSKAWKI ZBLENDOWAĆ NA MUS,PODAĆ Z MANGO I TAHINI.

20200523_212342_000020200524_182600_0000

ZIEMNIAKI POLEWAMY OLIWĄ I PRZYPRAWIAMY.PIECZEMY W 180 C. SOCZEWICE ZALEWAMY DZIEŃ WCZEŚNIEJ. NASTĘPNEGO DNIA PŁUCZEMY I BLENDUJEMY Z PRZYPRAWAMI. SMAŻYMY.PODAJEMY Z WARZYWAMI.

20200524_141847_000020200524_183645_0000

MĄKI MIESZAMY Z OLIWĄ, ODROBINĄ WODY I PRZYPRAWAMI,ZAGNIATAMY CIASTO,ODSTAWIAMY NA PÓŁ GODZINY. WAŁKUJEMY CIENKO CIASTO I KROIMY W TRÓJKĄTY. PIECZEMY NA SUCHEJ PATELNI Z OBU STRON.

AWOKADO ROZDRABNIAMY WIDELCEM Z ULUBIONYMI PRZYPRAWAMI(POLECAM PIEPRZ SÓL,SOK Z CYTRYNY,WODA Z OGÓRKÓW KISZONYCH)

20200523_211852_000020200524_184006_0000

DAKTYLE ZALEWAMY WRZĄTKIEM.

PŁATKI OWSIANE I SIEMIĘ LNIANE  MIELIMY.DROŻDŻE ZALEWAMY CIEPŁYM MLEKIEM,PO 15 MINUTACH DODAJEMY SUCHE SKŁADNIKI. I ENERGICZNIE MIESZAMY.

DODAJEMY ZBLENDOWANE DAKTYLE.I UKŁADAMY 3/4 CIASTA NA BLASZCZE.UKŁADAMY STARTE JABŁKA,SYPIEMY CYNAMONEM. Z RESZTY CIASTA ROBIMY KRUSZONKE KŁADĄC JE NA JABŁKA.

 

 



Dodaj komentarz

Design a site like this with WordPress.com
Rozpocznij